23 de elevi din Siria suspecti de toxiinfectie alimentara

La Spitalul Judetean din Arad au ajuns ieri 23 de minori de la Scoala Speciala din Siria, toti avand suspiciuni de toxiinfectie alimentara.

Cinci masini de ambulanta ale Spitalului Judetean din Arad au ajuns duminica dupa-masa la Scoala Speciala din Siria pentru a duce la spital 25 de elevi, toti cazati in caminul scolii speciale. Acestia prezentau simptome specifice toxiinfectiei alimentare: diaree, febra, dureri de burta.

Primul caz de toxiinfectie alimentara a apărut în timpul nopții de sâmbătă spre duminică iar elevul respectiv a fost transportat la centrul de permanență din localitate. După câteva ore simptomele s-au repetat și la ceilalți copiii din cămin iar la școală au fost chemați toți profesorii și supraveghetorii.

Când primele 11 cazuri au ajuns la spital, medicii au mers acolo pentru a vedea ce s-a întâmplat. S-a luat decizia ca toți cei 23 copii cazați acolo să fie transportați la spital pentru analize. Copiii spun că au mâncat cartofi cu tăiței dar mâncarea avea un gust acru. La scurt timp au început durerile de cap și de burtă. Au fost luate probe de alimente de la cantina internatului și urmează ca în scurt timp să fie stabilită cauza problemelor apărute iar Direcția de Sănătate Publică a demarat o anchetă la fața locului.

La școala din Șiria s-a deplasat și inspectorul pe învățământ special din IȘJ, Ovidiu Toderici iar la Spitalul Județean a fost prezent inspectorul școlar general, Claudius Mladin, împreună cu prefectul Aradului, Cosmin Pribac. După analizarea situației, împreună cu reprezentanții DSP s-a luat decizia ca orele să fie reluate luni în regim normal, iar cei 25 de elevi care vor veni de dimineață să respecte orarul obișnuit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *