RATT vinde bilete direct in autobuz

In ultima sedinta, Consiliul Local Timişoara a aprobat propunerea reprezentanţilor RATT de a vinde bilete la suprapreţ în mijloacele de transport în comun. Timişorenii care nu apucă să-şi cumpere bilet de la chioşc cu 2 lei călătoria vor plăti 5 lei dacă vor să-l achiziţioneze din tramvai, autobuz sau troleibuz. În plus, vor dispărea biletele cu două călătorii.

Consilierii locali au aprobat, marţi, un proiect de hotărâre privind modificarea şi completarea tarifelor la transportul urban de călători.

Principala noutate este introducerea unui nou titlu de călătorie: biletul cu o călătorie vândut în mijlocul de transport, inclusiv expres. Se vor găsi în continuare bilete şi la chioşcurile RATT, la acelaşi preţ ca şi până acum, dar cine va dori să-şi achiziţioneze bilet odată urcat în mijlocul de transport în comun va plăti 5 lei pentru călătorie. Biletele vor putea fi cumpărate de la vatman sau şofer, potrivit directorului Direcţiei Tehnice a Primăriei Timişoara, Culiţă Chiş.

Datorită cheltuielilor suplimentare legate de distribuţia biletelor în mijloacele de transport acest tarif este de 5 lei, se precizează în referatul proiectului de hotărâre aprobat de aleşi. Un bilet cu o călătorie costă, în prezent, la chioşcurile RATT, 2 lei, în timp ce pentru o călătorie cu expresul timişorenii trebuie să scoată din buzunar 2,5 lei.

Totodată, tot la propunerea RATT, consilierii au aprobat marţi desfiinţarea biletelor cu două călătorii, care costă 3,5 lei în momentul de faţă.

Tarifele călătoriilor din portofelul electronic au rămas neschimbate în scopul încurajării călătoriilor cu acest instrument modern de plată. Din acelaşi motiv se propune renunţarea la biletul cu 2 călătorii, motivează reprezentanţii municipalităţii în referatul proiectului de hotărâre.

Celelalte tarife nu se modifică faţă de anul 2011. Dintre alesii locali, 16 au votat pentru, doi impotriva iar unul s-a abtinut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *