Prefectura Timis, pichetata de sindicalisti

Circa 20 de persoane au pichetat Prefectura Timis in dupa-masa zilei de joi, 2 februarie 2012. Acestia au cerut ca modificarile recente din Codul Muncii sa nu intre in vigoare, sustinand ca aceasta actiunea s-a dorit a fi doar o atentionare pentru autoritatile judetene privind nemultumirile legate de Codul Muncii, amenintand cu proteste de o mai mare amploare daca revendicarile lor nu vor fi satisfacute.

Actiunea de protest a sindicalistilor din Cartel Afla a inceput in jurul orei 2 dupa-masa, moment in care s-au adunat aproximativ 20 de persoane impreuna cu liderul acestora, Stefan Gogosanu.

Acesta a declarat: „Nu se poate ca angajatorii să aibă putere deplină şi omul să poată să fie oricând disponibilizat, oricând sancţionat, fără puterea de a se apăra. Am depus la registratură o serie de revendicări legate de politica inconsecventă de a dezvolta şi de a crea noi locuri de muncă în economie. Pentru dezvoltarea dialogului social, care acum nu mai are loc. Refuzul îndeplinirii acestor revendicări va duce la acţiuni mai radicale, declanşarea unor mitinguri de amploare în perioada următoare şi chiar să declanşăm o grevă”.

Liderul Cartel Alfa a explicat că această pichetare a Prefecturii Timiş s-a dorit a fi doar un avertisment, la proteste participând lideri sindicali din mai multe intreprinderi, dar, la nevoie pot fi aduşi în stradă mai mulţi oameni. Mitingul s-a încheiat după aproximativ o oră fără incidente.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *