Software de protectie pentru laptopul tau

Odata cu detinerea unui laptop sau a unui calculator va trebui sa te informezi in legatura cu cateva lucruri specifice din acest domeniu. Astfel, pentru buna functionare a acestor produse, va trebui sa faci cateva alegeri importante si anume cumpararea unui sistem de operare licentiat si a unui antivirus licentiat care sa te scape de problemele si grijile unui atac dintr-o sursa externa componentelor tale.

Detinerea unui sistem de operare licentiat este cel mai important pas dupa achizitionarea unui calculator, respectiv a unui laptop. In general oamenii pirateaza aceste sisteme de operare, modificandu-le dupa bunul plac, dar in acelasi timp pierd protectia oferita de producatorul sistemului de operare si astfel devin vulnerabili in fata unor atacuri exterioare.

Pentru prelungirea duratei de viata a unui calculator este recomandata achizitionarea unui sistem de operare licentiat. Astfel, si in functie de experienta pe care o ai intr-un anumit sistem de operare cu siguranta vei putea alege sistemul care iti va fi necesar.

Pretul acestor sisteme de operare variaza in functie de anul in care au aparut, de producator, de dotarile pe care le au, dar si de cerintele pe care acestea le pot suporta. Astfel, daca un sistem de operare windows 2012 de la Microsoft are un pret de 150 lei, pretul poate creste odata cu dotariile pe care sistemul de operare le detine, ajungand astfel chiar si la cateva mii de lei.

Antivirusul este un program special conceput pentru a oferi protectie calculatorului sau laptopului pe care il detii. In functie de producatorul pe care il alegi si de rezultatele oferite de catre acest produs (program), pretul unui astfel de antivirus poate varia intre 50 si 1300 de lei (vezi pe StradaIT.ro).

Spre exemplu, in cazul in care am alege un antivirus bitdefender total security 2015 cu perioada de licentiere de un an pentru 3 calculatoare, vom plati in jur a 160 de lei, un pret destul de accesibil si care poate sa satisfaca dorintele si siguranta propriului calculator, astfel documentele si fisierele pe care le vei pastra in interiorul acestuia vor fi protejate de virusi sau de atacuri externe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *