Se apropie piata telefoanelor de o saturatie ?

In ultimii ani am avut intr-adevar o adevarata revolutie legata de telefoane mobile. Daca pana in 2008-2009 puteai doar sa speri la un smartphone si acestea erau inca destul de lente, in 2015 deja s-a ajuns la un alt standard. Vezi telefoane mobile inteligente la fiecare colt de strada, fiind o multime de producatori care folosesc sistemul de operare de la Android pe telefoanele proprii.

Poti sa iti cumperi un smartphone de calitate de exemplu si cu 400 de lei, dual sim si fara sa ai vreo restrictie la vreun abonament.

Si pentru ca tot vorbeam de abonamente, e putin probabil sa mai gasesti vreun abonament la vreun furnizor de telefonie mobila care sa nu aiba inclus macar 50-100 de MB de internet, asta la abonamentele mici de 5-7 dolari. Sunt operatori care au si abonamente mai ieftine – 2-3 euro per luna abonament in care ai inclus internet nelimitat cu viteza buna in limita 3 GB. Vorbesc evident de cei de la RDS, dar acestia nu au in momentul acesta acoperire foarte buna in multe locuri din tara, ci doar in zonele urbane. Insa vin usor usor din urma si probabil ca vor avea un cuvant greu de spus in urmatorii ani daca nu se intampla ceva ciudat.

O piata care nu a avut o crestere spectaculoasa in ultimii ani a fost cea de camere foto, in special datorita faptului ca fiecare telefon are pe el macar o camere foto-video cu care sa poti scoate cateva poze decente.

Insa piata poate da semne de revenire prin aparatele foto profesionale. Chiar daca aceste modele sunt mai scumpe, ofera amatorilor de fotografii cadrele pe care si le doresc iar unele din acestea pot filma chiar si 4K.

Am deviat putin de la subiect, dar vreau sa inchei articolul cu o idee: vazand ca toata lumea are acum smartphone, unde va merge piata de acum inainte ? E clar ca nu vor mai vinde la fel de multe modele. Eu cred ca vor incepe sa ofere tot mai multe modele de calitate, sperand ca utilizatorii vor merge spre acestea si vor lasa vechile telefoane intr-o cutie. Dar e doar o parere. Voi ce credeti ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *