Prelungirea duratei de viata a unui laptop vechi

Detinerea unui laptop nu presupune doar utilizarea lui, ci presupune si ingrijirea lui pentru a-i prelungi durata de viata. Astfel, exista cateva lucruri pe care le-ai putea face pentru a-i prelungi durata sa de viata:

  1. O curatare de praf pe interior pe care ai putea sa o faci chiar tu sau daca nu ai curajul si abilitatiile necesare, exista numeroase magazine care ar putea face asta.

  2. Upgrade-ul de memorie interna: s-ar putea sa fii nevoit sa inlocuiesti una din placile de memorie interna vechi cu una care sa imbunatateasca performantele laptopului, deci nu ezita sa o cumperi atunci cand simti ca performantele pe care le ofera laptopul tau sunt tot mai mici.

  3. Coolerul pentru pastrarea la o temperatura decenta a componentelor laptopului nu este foarte scump si este extrem de util. Supraincalzirea laptopului ar putea sa dispara dupa ce vei cumpara un astfel de cooler. In plus, are avantajul de a avea un pret foarte accesibil.

  4. Poti cumpara un hard extern ssd pentru laptop, un ssd care iti va oferi mai mult spatiu in care vei putea salva fisiere, filme, documente, fotografii sau muzica.

  5. Ventilatorul extern pentru laptop este un suport de racire si ventilare pentru laptopul tau. In plus, acestea pot avea si porturi pentru usb ceea ce este considerat un avantaj. Aceste ventilatoare imbunatatesc fluxul de aer si ajuta la mentinerea unei temperaturi potrivite pentru laptopul tau. Totodata, ele au un sistem power on/ off pentru a economisi energie.

Este extrem de important ca, din cand in cand, sa iti urmaresti activitatea laptopului tau si care sunt performantele care le ofera atunci cand rulezi anumite aplicatii, filme sau cand il suprasoliciti. Nu ezita sa cumperi lucruri si componente care te vor ajuta sa imbunatatesti viata laptopului tau. Acestea te vor putea ajuta sa obtii si performante mai inalte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *