Lumini si atmosfera la concert

Daca nu esti un obisnuit al evenimentelor de muzica electronica, probabil ca nu esti foarte familiar cu jocurile de lumini care se fac in cadrul acestor evenimente. Ei bine, pentru ca stim ca nu totii se pricep la lumini, tipuri de becuri si corpuri de iluminat de interior si de exterior, o sa lasam un video mai jos de la un concert de-al lui Armin Van Buuren ca sa vedeti cam care e atmosfera pe acolo.

Ok, acum ca ati vazut cum se petrec oamenii la astfel de concerte, hai sa vorbim putin despre cateva detalii tehnice legate de cum se administreaza astfel de concerte. Am avut ocazia sa vorbesc cu cei care se ocupa de concertele lui Armin cand au avut un concert anul trecut in Anglia, iar cum aveam o invitatie la dispozitie de la un prieten, am zis ca n-ar fi rau sa trec si pe acolo, mai ales ca un concert Armin Van Buuren nu e chiar ceva de ratat.

Am apucat sa vorbesc cu tehnicienii de acolo care mi-au explicat ca ei trebuie sa fie cu macar 48 de ore inainte de concert la locatie pentru a putea desfasura toate luminile si cabluri necesare ca totul sa mearga cum trebuie.

La concertele lui Armin se folosesesc si ceva lasere, indreptate in sus (din motive de siguranta), dar si becuri led economice pentru a avea o lumina mai clara si evident, sa mai economiseasca ceva bani. Mi s-a spus ca au o cutie intreaga cu becuri de rezerva pentru momentele in care unele becuri cedeaza. Si nu sunt becuri simple pe care le putem cumpara la un magazine din cartier, ci sunt becuri speciale care pot fi aprinse si stinse constant fara arderea rapida a filamentului. Deci marfa serioasa, dar care trebuie sa faca fata la tot ce e necesar.

Iar legat de jocul de lumini, totul este computerizat, incat sa mearga totul ceas in timpul concertului.

Iar daca nu esti fan al muzicii dance, poti oricand sa iti pui niste muzica clasica acasa si sa iti pui niste becuri care isi schimba culoarea si intensitatea. Daca mai ai si voce, cauta cea mai buna scoala de muzica de la tine din zona si inscrie-te pentru niste cursuri. Sau mergi la Vocea Romaniei, ca poate ai sanse sa te distrezi nitel.

Oricum, dupa tot eventul am mai ramas vreo doua ore sa vad cum se fac manevrele. Oamenii lucreaza cu aceste echipamente de multa vreme si imediat dupa event incep sa stranga lucrurile sa plece la urmatoarea locatie, iar toata lumea stie ce are de facut, incat sa poata strange totul cat mai rapid.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *