Interfoane la indemana oricui

In trecut, interfoanele erau niste sisteme ce aveau la baza zeci de cabluri si panouri cu numeroase butoane ce plecau de la interfon catre fiecare apartament din bloc. Totusi, odata cu trecerea anilor au inceput sa apara interfoanele ce foloseau cartele de plastic ce contineau o fasie transparenta cu un cod de bare, iar mai tarziu au aparut interfoanele care garantau accesul pe baza introducerii unui cod de siguranta, interfoanele care au la baza carduri de proximitate cu un microprocesor si care au dimensiuni foarte mici. Aceste tipuri de interfoane se folosesc si in prezent. In plus, tehnologia a avansat, si au aparut interfoanele cu cititor de amprente ce sunt destul de costisitoare, dar care nu este preferat de locatari deoarece au retineri in momentul in care urmeaza sa fie amprentati.

Sistemele de siguranta si supraveghere ce pot fi amplasate la exteriorul unui bloc sunt extrem de numeroase si complexe, fiind in pas cu evolutia de neoprit a tehnologiei. Unul dintre cele mai bune sisteme de siguranta si supraveghere este cel ce presupune montarea de interfoane pentru limitarea accesului, dar si de camere de supraveghere permanenta.

Iata doua dintre cele mai bune kituri de interfoane folosite de locatarii unor blocuri:

  • Kiturile de interfoane audio sunt printre cele mai folosite de locatarii unui bloc pentru limitarea accesului in spatiul privat al blocului. Astfel, accesul in interiorul blocului poate fi obtinut numai cu acordul unuia dintre locatari sau prin detinerea unei cartele compatibile pentru acest tip de interfoane.

  • Kiturile de interfoane video sunt niste sisteme ceva mai complexe decat clasicele interfoane audio deoarece contin in interiorul lor o camera care inregistreaza permanent si permite locatarilor blocului sa vada cine incearca sa patrunda in spatiul privat al blocului.

Totusi, daca aveti impresia ca siguranta oferita de montarea de interfoane nu este suficienta, puteti achiziona camere de supraveghere permanenta care va pot ajuta sa identificati posibilii infractori.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *