Culegere de date

Citeam zilele trecute un articol legat de masinile care se conduc singure pe strazile din Olanda si de prin Los Angeles. In esenta sunt niste masini mici, care sunt pline de echipament tehnic de monitorizare a tot ceea ce se intampla in jurul masinii, putand lua decizii intr-o fractiune de secunda, putand vedea daca asfaltul are vreo substanta periculoasa sau alte lucruri de genul. Si totul prin niste senzori implementati in locuri potrivite si niste calculatoare care sa citeasca toate aceste date.

Si m-am gandit ca asta e foarte cool si ca o sa treaca o multime de ani pana cand o tehnologie de genul o sa ajunga si in Romania. Dar dupa aceea mi-am dat seama ca o tehnologie de monitorizare exista si la noi de multa vreme, existand pe piata o multime de companii care folosesc terminale mobile pentru strangerea de date legata de masini.

Dar acestea nu exista strict pe masini, pentru ca terminalele mobile sunt peste tot prin Romania, iar cel mai folosit terminal mobil de genul este cel folosit de curieri. Cu siguranta ati vazut o multime de curieri cu un aparat mai mare care are si o functie de scanare. Ei bine, acel aparat este un terminal mobil prin care ei isi modifica statusul comenzii de la distanta si trimit mai departe la un server principal pentru a stii ca totul e in ordine. E un sistem complicat de tinut in ordine, dar unul extrem de util pentru cineva care are un astfel de serviciu.

Dar terminale mobile pot fi si niste laptopuri speciale pentru diagnoza masinilor sau Micro Kiosk-urile pe care le gasiti prin diverse Mall-uri sau institutii publice. Drept e ca in anumite zone acestea nu functioneaza cum trebuie, dar asta e din cauza romanilor care tind sa le strice, nu din cauza unor probleme tehnice. In general.

Si mai sunt si alte tipuri de terminale, aparent. Daca va intereseaza mai multe, aveti aici o lista cu terminalele mobile si unde pot fi aplicate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *