Cateva idei de pe drumuri

Acesta o sa fie un articol cu cateva ganduri adunate de pe drumurile mele prin Romania. In special dupa ultimul drum, care a fost destul de lung si cu ceva zapada la bord.

  • In primul rand, prima idee care m-a lovit a fost ca Suceava e mult prea aglomerat. E un oras construit pe dealuri, cu locuintele apropiate una de cealalta si cu stradute in mare parte inguste. Foarte putinele bulevarde din oras nu fac fata la numarul de masini pe care il are Suceava. In mod normal, daca vreau sa intru dinspre Falticeni si sa ajung la iesirea catre Suceava, fac minim 40 de minute prin oras. Cum eu mai am si treaba pe acolo, fac o ora ca sa traversez tot orasul.
  • Drumul dintre Suceava si Botosani e destul de fain, inaltat asa pe dealuri, asa cum sunt si toate localitatile de pe drum. A fost refacut acum vreo 2 ani din ce am inteles, si din cauza asta poti sa faci 20 de minute intre Botosani si Suceava (mergand legal, bineinteles)
  • Intre Botosani si Iasi sunt doua drumuri pe care le poti alege. E drumul normal prin Targu Frumos pe Harlau si un drum judetean care pleaca de la Flamazi si merge prin diverse comune pana la intrarea in Iasi pe Copou. In judetul Botosani drumul este decent, singura portiune cu probleme fiind pe un deal undeva aproape de limita cu judetul Iasi, 4 km plini de gropi. Daca i-ar face si pe aceia, drumul pana la Iasi ar fi in mare o placere.
  • Cand intri in Iasi, ai optiunea sa mergi pe centura si sa tii drumul de Vaslui sau sa mergi pe centru. Tot timpul am mers pe centru, chiar daca mai incet. Intrarea pe Copou e faina, sunt multe camine si ceva aglomeratie cu studenti, chiar daca ajung pe la ora 14:00. Mai vezi si tu ceva interesant, cum s-a intamplat tura asta, cand am observat un baiat oferindu-i un trandafir unei domnisoare, un gest frumos, care se intampla mai rar, in special pentru ca oamenii nu prea mai au timp sa mearga personal si sa ia flori si prefera sa comande flori online si sa trimita buchetul mai departe. E si acesta un gest frumos, dar parca altcumva e il dai personal.

Ar mai fi lucruri de discutat, dar as ajunge la un roman daca as spune tot ce am vazut interesant pe drumuri. Poate o sa incerc sa mai arat una alta in viitor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *