Cum să alegi un rucsac pentru drumeţie

Concentrează-te pe frumuseţea naturii care te înconjoară

Drumeţiile din weekend sunt un bun prilej pentru a scăpa de agitaţia din jungla urbană. Nimic nu se compară cu petrecerea unui weekend în mijlocul naturii, în locuri minunate, care te vor lăsa fără suflare.

Însă pentru a avea o experienţă de neuitat, trebuie să ştii care este cel mai important accesoriu din călătoria ta, care o poate face mai mult sau mai puţin comfortabilă: rucsacul.

Tocmai de aceea am decis să îţi venim în ajutor cu câteva sfaturi în legătură cu alegerea unui rucsac de drumetie.

Cum să alegi un rucsac pentru drumeţie.

Iată asupra căror caracteristici trebuie să îţi îndrepţi atenţia atunci când îţi alegi rucsacul ideal:

Mărimea

Când vine vorba de rucsacul de drumeţie, trebuie să alegi dimensiunea perfectă. Întotdeauna rucsacul ar trebui să fie proporțional cu corpul, deoarece dacă este prea mare sau prea mic, greutatea nu va fi echilibrată corespunzător și poate provoca o mulțime de probleme precum durerea de spare.

Alege un rucsac de mici dimensiuni pentru o excursie de o zi, sau unul mai mare și mai încăpător în cazul în care ai de gând să rămâi peste noapte.

Capacitatea rucsacului

De obicei, pentru o călătorie în weekend vei avea nevoie de un rucsac cu capacitate de 30-50 litri. Dacă intenţionezi să petreci mai multe nopţi în natură – capacitate de 40-55 litri, iar pentru o călătorie extinsă – mai mult de 5 nopți – capacitate de 55 de litri sau mai mare.

Preţul

Preţurile unui rucsac de drumeţie depind foarte mult de mărime, material şi brand. Cu toate acestea nu trebuie să te laşi păcălit de brandul unul rucsac. Acordă atenție caracteristicilor și capabilităților sale şi gândeşte-te dacă acesta este potrivit pentru drumeţiile pe care le vei face.

Alte caracteristici esenţiale ale unui rucsac de munte:

Lungime reglabilă

Buzunare laterale pentru sticlele de apă

Material rezistent la apă

Să protejeze spatele

Să dispună de centură lombară sau de şold, care contribuie la fixare şi la sporirea confortului

Bretelele să fie căptuşite şi suficient de late pentru a nu crea disconfort

Să fie bine compartimentat (să existe cel puţin 2 spaţii distincte pentru o mai buna organizare)

Să aibă husa impermeabilă în cazul în care vei prinde vreme ploioasă.

Nu uita:  alege un rucsac care să îţi placă, însă care să fie confortabil în primul rând! Cu siguranţă vei avea parte de multe aventuri frumoase!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *