Cizme de piele pentru călărie

Sunt unele piese și accesorii din garderobă care emană o eleganță și un statut aparte chiar și în cele mai banale combinații, iar acest lucru se datorează faptului că au un trecut bine conturat și un public țintă stabilit de dinainte.

Din această categorie a elementelor cu un aer deosebit fac parte și cizmele de piele pentru călărie. Descendentele celebrelor cizme de cowboy, cizmele pentru călărie sunt foarte ușor de identificat, atât în cadrul domeniului echitației cât și în ținutele de zi. Faptul că pot fi purtate și în afara călăritului le face mult mai versatile și le transformă în piese statement. De fiecare dată când le vei purta, toată atenția va fi concentrată asupra lor și nu va mai trebui să depui un mare efort pentru restul ținutei.

Evoluând de la modelul clasic de cowboy, cizmele de piele pentru călărie au o formă foarte simplă, înaltă pe picior, cu talpă joasă dar solidă. Sunt confecționate din piele, fapt care le face să fie totuși puțin maleabile, dar în același timp fixe pe gleznă și pe pulpă. Poate până acum descrierea sună ca a unei perechi oarecare, dar diferența majoră este făcută de forma pe care o au în zona genunchilor. Acesta au un fel de decupaj chiar sub genunchi, fapt care le permite să se așeze perfect pe picior și să urmeze toate formele acestuia, creând cele mai bune condiții de călărit.

Aceste cizme de piele sunt destinate cu precădere călăriei, dar acest lucru nu înseamna că nu pot fi purtate și în ținute casual, de zi. Pentru o zi ploioasă de toamnă, sau chiar una geroasă de iarnă, cizmele de piele pentru călărie te pot ajuta să compui ținute foarte stylish. Le poți asorta cu o pereche de jeanși strâmți, o cămașă albă și eventual un sacou sau un pulover pe de-asupra. Aceasta este o ținută inspirată chiar din echipamentul de echitație, dar pe care o poate purta cu succes oricine.

Indiferent că le porți la cursurile de echitație sau în ținute casual, cizmele de piele pentru călărie au ceva specific, care le va face întotdeauna să iasă în evidență. Lasă-te inspirată de acest trend și pune-ți amprenta personală în ținutele tale!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *