Articole sportive pentru înot

Esenţiale pentru un plus de siguranţă

Chiar dacă înotul nu constituie o formă foarte populară de antrenament, poate fi relaxant şi te poate ajuta să ai un trup de invidiat. De cele mai multe ori poate părea simplu să îţi alegi echipamentul pentru înot, însă pentru a ne asigura că vei face cea mai bună alegere, îţi venim în ajutor cu câteva sfaturi:

Articole sportive pentru înot:

Costumul de baie

Trebuie să te decizi dacă ești genul care preferă să îmbrace pantaloni scurți sau slipi şi în ce te simţi cel mai bine. Noi îţi recomandăm un costum de baie cu slip clasic, însă acesta trebuie să fie comod, să nu te strângă şi să îţi ofere o mare libertate de mişcare. Preţurile sunt foarte diferite, aşa că ţine cont de bugetul tău, însă şi de calitatea materialului din care este realizat costumul de baie.

Ochelarii de protecţie

Nu poţi practica înotul fără o pereche de ochelari de protecţie. Şi asta nu pentru că ţi-ar fi greu să ţii ochii deschişi sub apă, ci pentru că, clorul din piscină poate fi foarte dăunător. Alegerea poate fi destul de simplă, deoarece exista o gamă variată de modele cu aspect şi cu facilităţi diferite. În funcţie de nivelul la care eşti, poţi opta pentru:

– ochelari profesionali, care sunt mai înguşti şi cuprind doar orbita ochiului, pentru o aerodinamică optimă. Cu toate acestea pot provoca disconfort dacă sunt purtaţi timp îndelungat

– ochelari pentru antrenament – sunt prevăzuţi cu un material moale în jurul ochilor şi mult mai comozi decât cei profesionali

– ochelari pentru agrement – cu ajutorul acestor ochelari apa nu poate pătrunde în timpul scufundarilor, dar sunt mai puţin indicaţi decât cei menţionaţi mai sus.

Casca de protecţie

Nu este un articol sportiv scump, însă este ideal pentru a-ţi creşte hidrodinamica atunci când înoţi cu capul pe sub apă. În plus, casca te va proteja şi de clorul din apă şi îţi ţine părul departe de faţă şi ochi. Poţi alege o cască realizată din silicon sau latex sau chiar din neopren, aceasta din urmă oferind un plus de izolare.

Dacă deja practici înotul sau te gândeşti să încerci, costumul de baie, casca şi ochelarii de protecţie sunt esenţiale. Nu uita!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *