Telefoanele mobile folosite ca si card de credit

Telefoanele mobile folosite ca si card de credit

Tehnologia exista si este folosita de circa cinci ani, in Japoniza, precizeaza Cnet. Japonezii au oportunitatea de a plati atunci cand merg la cumparaturi doar cu telefonul mobil. Fie ca se duc la piata, la un supermarket sau la un automat de cafea, locuitorii din Japonia au posibilitatea sa plateasca doar fluturand telefonul peste un apartat care le retrage din cont suma pe care o aveau de plata pentru ceea ce au achizionat.

Tehnologia este introdusa pentru teste si in Statele Unite, insa marile companii care se ocupa cu dezvoltarea si implementarea unei astfel de tehnologii inca mai au de lucru la partea financiara a intregii situatii. In Japonia totul a fost mai usor, datorita faptului ca exista un singur dezvoltator care detinea majoritatea din piata, iar decizia acestuia de implementare a platii prin telefon la case a fost acceptata si de restul cu destula usurinta. 

In Statele Unite va exista totusi si o problema cu utilizatorii de telefoane mobile, intrucat nu se stie in ce masura acestia vor agrea ideea de telefoane mobile folosite ca si card de credit.

imagine: alibaba.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *