Microsoft incearca sa recupereze teren pe piata de mobile

Microsoft incearca sa recupereze teren pe piata de mobile

In ultima vreme, Microsoft a pierdut destul de mult din partea pe care o avea pe piata de unitati mobila. Sistemul de operare pentru PDA si pentru telefoanele mobile, conceput de Microsoft, Windows Mobile, nu a fost un boost atat pe mare pe cat se asteptau oficialii. 

Asa ca Microsoft a decis ca vrea sa revina in forta, dupa ce Apple si Google si-au lansat fiecare cate o noua "jucarie" pe domeniul mobile. 

Andy Lees, director executiv, a declarat ca doreste ca Microsoft sa revina in forta si sa creeze software cu adevarat competitiv si nu atat de restrictiv din punct de vedere al utilizatorii. Microsoft au fost cei care au condus piata atunci cand au aparut PDA-urile. Dupa ce aceasta s-au transformat incet in telefoane cu functii de asistent personal, Microsoft a incercat un upgrade a Windows Mobile, dar software-ul nu tinea pas cu tehnologia nou aparuta la telefoane.

Asa ca, de ceva vreme incoace, Microsoft lucreaza la un nou sistem de operare – Windows Mobile 7, care ar urma sa apara in viitorul apropiat. Totusi proiectul a suferit cateva amanari, ceea ce a obligat Microsoft sa lanseze pe piata si Windows Mobile 6.5, desi functiile noului sistem Windows Mobile 7 ar entuziasma un utilizator de telefon mult mai mult decat varianta de urgenta 6.5

Mai multe informatii in legatura cu noul proiect si planurile celor de la Microsoft puteti afla intr-un interviu realizat de cei de la Cnet .

imagine : telyou.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *