Skype de vanzare ?

Skype de vanzare ?

Foarte multe declaratii ale oficialilor eBay din ultima vreme au creat un curent in media conform caruia Skype ar fi de vanzare.

Cel mai mare marketplace din online se pare ca ar vrea sa scape de Skype, pentru ca in momentul de fata nu ofera niciun avantaj sau imbunatatire a serviciilor eBay – cum a declarat chiar John Donahoe, director executiv al eBay.

Tot Donahoe a mai declarat si ca Skype este o afacere stand-alone grozava, insa conexiunile dintre Skype si restul afacerii sunt foarte putine, iar asta ar putea insemna ca pe viitor cei de la eBay sa nu mai gaseasca binecunoscutul serviciu de telefonie online ca fiind profitabil sau adaptabil modelului de afacere.

Skype, cu peste 370 de milioane de abonati din toata lumea, este in momentul de fata cel mai cunoscut sistem de telefonie online. Asta se pare ca nu-i multumeste insa pe oficialii eBay. Daca afacerea Skype ar fi pusa la vanzare, pretul ar fi pe masura cu singuranta, mai ales datorita cresterii numarului de abonati. Skype a fost cumparat de catre eBay in 2005 cu 2,6 miliarde de dollari.

Cealalta afacere a celor de la eBay, Paypal, a crescut de asemenea in ultima perioada, iar veniturile aduse de cele doua sisteme adiacente : Skype si Paypal este foarte consistent si nu pare afectat deloc de criza.

copyright 2008-2009 JBV Media

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *