Iluminarea unei locuinte

Odata cu dezvoltarea tehnologiei si cu evolutia sa intr-un ritm destul de rapid, au aparut noi tehnologii pentru iluminarea unei locuinte sau a diverselor proprietati, cladiri comerciale, spatii pentru desfasurarea unor activitati. Tehnologia de iluminat LED este o tehnologie ceva mai costisitoare decat in cazul iluminatului clasic, dar cu siguranta mult mai economica, fiind o investitie ce poate fi recuperata in timp. Becurile LED pot produce o lumina mult mai puternica decat in cazul becurilor simple si clasice, avand o putere consumata mult mai redusa si o durere de viata mult mai mare in comparatie cu cele clasice.

Avantajele si dezavantajele iluminarii cu led

  • durata de viata este mult mai mare decat in cazul becurilor clasice care au o durata de viata mult mai mica;
  • puterea consumata este mult mai mica;
  • nu deterioreaza corpul de iluminat in care sunt amplasate si sunt rezistente la socuri si vibratii puternice.
  • Pretul ceva mai mare decat in cazul unui bec clasic este enumerat in dreptul dezavantajelor folosirii unui bec LED, dar si directia pe care se propaga lumina plecata de la capul unui bec LED.

Proiectoarele cu LED pot fi amplasate in general la intrarea in anumite spatii comerciale, la curtea unei proprietati private, la intrarea in scara blocului sau in zonele unde este necesara lumina pentru protectia impotriva hotilor si a pierderii obiectelor. In general, aceste proiectoare cu LED sunt preferate de catre majoritatea persoanelor desi pretul este ceva mai mare decat in cazul proiectoarelor cu becuri simple deoarece curentul consumat este mult mai mic, iar eficienta este mult mai mare, investitia putand fi recuperata astfel cu usurinta intr-un timp destul de scurt. Totodata, aceste proiectoare cu LED sunt mult mai rezistente si mai potrivite pentru iluminarea unor exterioare din jurul proprietatilor private sau a locuintelor.

Corpurile de iluminat cu LED pot fi si ele o alegere potrivita in iluminarea unui spatiu, dar de asemenea pretul acestora este ceva mai crescut. Eficienta oferita de toate obiectele de iluminare cu LED este mult mai mare decat in cazul unei iluminari cu becuri simple care consuma foarte multa energie si care rezista mult mai putin timp.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *