Ecommerce si evolutia pe online

Ecommerce si evolutia pe online

De cate ori v-ati intrebat cum anume functioneaza un magazin online sau cat de dificila ar fi realizarea unui asemenea magazin online ? Cati la suta dintre romanii de pe internet ar cumpara de pe web, fara sa se ingrijoreze ca produsul nu va ajunge deloc sau va ajunge intr-o stare nu tocmai buna ?

Timpul in care ne faceam probleme legat de magazinele online a trecut. Acum, dintr-un simplu utilizator poti sa devii chiar tu un webmaster sau un proprietar de afacere. Tot mai multe companii de IT s-au gandit la usurarea muncii clientilor, astfel incat au aparut solutii out-of-the-box. Practic, orice script poate fi adaptat cerintelor tale, insa baza va ramane mereu aceeasi.

Ca sa exemplificam, vom lua un pachet oferit de VelnetWeb in Marea Britanie : Ecommerce shopping site cu valoarea de aproximativ 180 de lire. Pentru unii suma poate parea destul de mare, insa daca se va calcula investitia intr-o afacere online pas cu pas, vom observa ca de fapt valoarea cumulata pentru start-up business e de fapt mult mai mare. Ce contine pachetul respectiv ?

Un nume de domeniu ( pe care fiecare utilizator il inregistreaza la libera alegere ), un pachet de hosting compatibil cu scriptul ce urmeaza a fi instalat pentru sustinerea magazinului online, CMS-ul pe care l-am mentionat anterior si support pentru configurarea ulterioara a acestuia. Care sunt de fapt avantajele ? Eu, ca simplu utilizator, imi pot termina comanda, primesc un email in care confirm comanda, achit suma pentru pachet, iar apoi astept cateva ore si voi avea afacerea online. Tot ce trebuie sa fac este sa creez paginile statice sau cu informatii despre firma si sa adaug produsele.

Foarte multi dintre utilizatori doresc sa isi calculeze costurile pentru a veni cu o investitie cat mai mica, insa doar un pachet de hosting de incredere si un nume de domeniu pot costa pana la 40-50 euro.Daca mai adaugam si pretul pentru un script de magazin online ( care variaza intre 300 si 500 de dolari americani ), vom observa ca ajungem la o suma consistenta, urmand ca noi sa facem toata munca de instalare si configurare + tot ceea ce inseamna research.

Astfel, credem ca evolutia pe online a fenomenului de vanzari a capatat o lumina pozitiva in ochii utilizatorilor simplu. E mai usor sa ai afacerea ta, mai ales cand lucreaza altii pentru ea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *