Grupele EURO 2012

In aceasta seara au fost extrase grupele pentru competitia de fotbal care va avea loc in lunile iunie si iulie ale anului 2012 in Polonia si Ucraina. Cele 16 echipe calificate vor fi impartite in 4 grupe. Echipele calificate la EURO 2012 au fost: Polonia si Ucraina (gazde), Rusia, Olanda, Danemarca, Germania, Spania, Italia, Grecia, Suedia, Franta si Anglia (calificate direct), Cehia, Portugalia, Irlanda si Croatia (dupa baraj).

Spania, campioana mondiala si europeana, va incerca sa isi apere trofeul impotriva unor echipe extrem de informa ca Germania, Anglia si Olanda. Probabil cele 4 semi-finaliste, daca nu cumva se vor intalni in sferturile de finala unele dintre ele.

Grupa A EURO 2012: Polonia, Grecia, Rusia, Cehia

Grupa B EURO 2012: Olanda, Danemarca, Germania, Portugalia

Grupa C EURO 2012: Spania, Italia, Irlanda, Croatia

Grupa D EURO 2012: Ucraina, Suedia, Franta, Anglia

Grupa B este fara indoiala grupa mortii la acest european, cu Olanda, Germania, Danemarca si Portugalia avand sanse aproape egale sa se califice. Fara indoiala Olanda si Germania sunt favorite, dar Danemarca si Portugalia (care au fost in aceeasi grupa de calificare) au mari sanse sa puna probleme.

Grupa A pare a fi cea mai usoara, toate echipele avand sanse egale de calificare. Gazdele din Polonia vor fi incojurate de “vecinii” rusi si cehi. Pe langa acestia mai sunt si grecii. Greu de spus cine va merge mai departe, tinand cont ca toate aceste echipe sunt ezitante.

Grupa C pune fata in fata Spania si Italia, marile favorite. Croatia si Irlanda insa joaca excelent in ultima perioada, asa ca lozurile nu sunt inca jucate pentru locul 2 in grupa. (Spania va merge mai departe, e cam sigur asta)

Grupa D le pune fata in fata pe Anglia si Franta, un clasic al meciurilor internationale. Gazdele din Ucraina vor cauta cu siguranta sa puna probleme iar suedezii isi vor juca si ei sansa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *