Cum te ajuta mai exact WinMentor cu gestiunea stocurilor?

WinMentor , o solutie moderna de gestiune

Este o solutie moderna, extrem de flexibila, usor de utilizat, fiind destinata atat societatilor comerciale mici, cat si celor mijlocii sau mari din domeniul comertului. Este solutia ideala pentru automatizarea activitatii comerciale, pentru managementul stocurilor de produse, evidenta vanzarilor si a soldurilor clientilor, precum si obtinerea raportarilor necesare legate de gestiunea stocurilor in cadrul companiei.

WinMENTOR este solutia de gestiune si contabilitate aleasa mii de firme private, ONG-uri sau institutii de stat, dovedindu-se a fi o solutie fiabila si de incredere, adaptata cerintelor pietei romanesti.

Opereaza facil si rapid intrarile (NIR-uri), transferurile intre gestiuni sau bonurile de consum, oricand si de pe orice dispozitiv, dar si lucreaza eficient si sigur, reducand semnificativ cheltuielile companiei dumneavoastra.

Asigura un rulaj eficient al materiilor prime stocate si optimizeaza costurile, pentru a reduce pierderile si a creste profitabilitatea.

Software util pentru firme cu profil de comert en-gros şi en- detail, productie industriala si agricola

WinMENTOR este destinat utilizarii de catre firme cu profil de comert en-gros şi en- detail, productie industriala si agricola, constructii, audit financiar-contabil, alimentatie publica, servicii, etc. Pachetul de programe este astfel conceput incat poate fi folosit si de catre persoane neinitate in contabilitate, odata ce configurarea initiala a fost definitivata sub indrumarea coordonatorului compartimentului economic. In momentul introducerii datelor din documentele primare in machete, programul genereaza automat inregistrarile contabile aferente, acestea putand fi vizualizate imediat. 

Stocul de marfa este necesar, fiind utilizat pentru a aproviziona beneficiarul in orice moment, astfel incat activitatea sa nu-i fie perturbata de intarzierea unei livrari sau de incapacitatea unui furnizor de a fabrica bunul respectiv.

De ce este gestiunea stocului de marfa eficienta pentru companie? Ea ajuta la obtinerea de profituri din vanzari suplimentare (atunci cand clientii primesc produse de calitate, la timp) si la realizarea de economii prin faptul ca se evita rupturile de stoc, dar si la economisirea prin dimensionarea optima a stocurilor, lucru care duce la maximizarea eficientei in companie.

Programul de gestiune vine ca un raspuns la nevoile clientilor si are scopul de simplificare a proceselor migaloase care necesita mult timp. Derularea activitatii devine mult mai simpla, lucru care eficientizeaza din punct de vedere al timpului, care este foarte pretios, cu totii dorindu-ne sa evitam procedurile care nu permit o buna desfasurare a procedurilor necesare.

Care ar fi rolul gestiunii stocurilor intr-o activitate economica?

Departamentele contabile au un rol deosebit in orice activitate economica, in special gestiunea stocurilor avand numeroase elemente benefice pentru orice firma, indiferent de domeniul in care activeaza. O gestiune corecta asigura o circulatie sanatoasa a marfurilor, limiteaza cheltuielile legate de depozitare si de logistica si asigura o oferta pe masura cererii. Mediul economic este cunoscut ca fiind instabil, viitorul putand oferi surprize neplacute si, de aceea, o gestiune corecta este necesara pentru a pune la adapost de surprize neplacute activitatea economica. 

In mod traditional, existenta unor stocuri cat mai ample era vazuta ca pe un atu, insa in ultimii ani abordarea este diferita pentru ca o astfel de situatie presupune un efort financiar, de multe ori considerabil. Ideal ar fi ca stocurile sa nu existe, dar cum aceasta situatie nu este posibila, printr-o gestiune eficienta ele pot fi reduse la minimum, acest lucru insemnand si o micsorare a cheltuielilor. 

Principalele roluri ale gestiunii stocurilor sunt urmatoarele:

 • Realizarea unei balante echilibrate intre cerere si oferta;
 • Micsorarea costurilor legate de depozitare si manipulare;
 • Cresterea eficientei serviciului logistic;
 • Punerea la adapost fata de evenimente nedorite.

Cum gestionam stocurile cu ajutorul softului de gestiune?

Gestiunea stocurilor este, in general, o activitate complexa, ce presupune o munca indelungata, migaloasa, cu mari sanse de eroare. De multe ori, departamentele contabile, mai ales in cazul intreprinderilor mijlocii si mari, sunt supradimensionate, fiind necesar un personal suficient pentru a putea tine sub control situatia. In ultimul timp, in sprijinul acestora au aparut softuri de gestiune specializate precum un ERP ca WinMentor, bazate pe inteligenta artificiala, ce reusesc cu succes sa automatizeze in mare parte activitatea. 

3 avantaje ale utilizarii unui astfel de soft ar fi:

 • Managementul complet si automat pentru operatiunile de depozitare;
 • Posibilitatea utilizarii softului integrat cu dispozitive precum cititoarele de coduri de bare, intrarile si iesirile fiind facute direct, fara interventii manuale;
 • Evidenta stocurilor este tinuta exact, fara a aparea sansa unor erori costisitoare;

Alte avantaje sunt:

 • Datele sunt oferite in timp real de catre utilizatorii ce se afla oriunde, fiind necesar doar accesul la Internet;
 • Softul pune la dispozitie grafice ce pot fi folosite pentru luarea unor decizii corecte;
 • Exista posibilitatea setarii unor alarme pentru atingerea stocului minim;
 • Rapoarte de management generate automat.

Afacerile care folosesc software-ul de gestiune asigura clientilor conditiile ideale de a cumpara produsele comercializate, iar prin oferirea unor servicii de inalta calitate se faciliteaza cucerirea publicului si fidelizarea acestuia.

Business-urile mici si mari pot avea pierderi mari daca nu isi gestioneaza stocurile asa cum se cuvine, iar software-ul de care am discutat in acest articol, ofera eficienta, siguranta si precizie in activitatea companiei dumneavoastra, unde comenzile vor fi onorate nu doar la timp, dar intr-un mod exemplar, fara erori.

Pentru ca orice business sa isi atinga potentialul in materie de succes, inainte de toate, trebuie sa fie cat mai bine organizat, iar programul de gestiune oferit ca modul in cadrul WinMentor, reprezinta cel mai bun punct de plecare pentru o afacere de succes.

Calitatea si eficacitatea procesului de gestionare a marfurilor este unul dintre cei mai importanti factori in succesul comerciantilor cu amanuntul. Realizarea unui echilibru corect intre tipurile de produse si nivelul optim al inventarului necesita planificare si un plan de afaceri, precum si logistica eficienta. Mai mult, un nivel echilibrat al stocurilor si al preturilor ajuta la crearea unor oferte atractive si servicii excelente pentru clienti.

In concluzie, gestiunea stocurilor nu trebuie considerata o activitate inutila si consumatoare de timp, ci trebuie facuta cu raspundere, in asa fel incat afacerea sa fie cat mai eficienta. Tehnologia moderna, prin gestiunea automata a stocurilor, poate sa aduca un plus de valoare oricarei afaceri individuale, inteligenta artificiala aducandu-si si in acest domeniu un aport semnificativ.

One thought on “Cum te ajuta mai exact WinMentor cu gestiunea stocurilor?

Leave a Reply

Your email address will not be published.