Ambasadorul Croatiei, la Resita

In data de 11 noiembrie 2011 ambasadorul Croatiei la Bucuresti, Andrea Gustovic Ercegovac a efectuat o vizita la Resita, unde s-a intalnit cu presedintele consiliului judetean Caras-Severin, Sorin Frunzaverde, dar si cu vicepresedintele consiliului judetean Caras-Severin, Ionesie Ghiorghioni, primarul comunei Lupac, Marian Vlasic si cu preotul paroh al comunei Lupc, Marian Tincul.

Gustovic a facut cunoscut faptul ca la finalul anului 2011 Croatia va semna tratatul de aderare la Uniunea Europeana, ceea ce reprezinta o oportunitate in dezvoltarea viitoarelor relatii de cooperare, beneficiari fiind in mod implicit si etnicii croati din Romania.

In aceasta intalnire s-a mai discutat si despre importanta conservarii traditiilor si promovarii minoritatii croate din Caras-Severin, ambasadorul croat declarand ca satele cu populatie croata din Caras-Severin pot reprezenta un brand pentru judet, iar turistii croati pot fi atrasi pentru a le cunoaste.

Cu ocazia acestei vizite a fost exprimata dorinta de a intensifica relatiile la nivel local intre judetul Caras-Severin si judetul Sisak-Maslovac, fiind deja stabilite prime contacte, ambasadorul exprimandu-si sustinerea in vederea consolidarii acestor relatii.

Sorin Frunzaverde a mentionat deschiderea consiliului judetean Caras-Severin pentru intarirea relatiilor de colaborare romano-croate, o scrisoare de intentie cu precizarea noilor puncte de interes pentru viitoarea colaborare urmand a fi transmisa in zilele urmatoare.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *