Ancheta privind fraudele de la bacalaureat in Timis si Caras-Severin

Procurorii din Timis si Caras-Severin cerceteaza in premiera cazurile de frauda de la examenul de bacalaureat, fiind banuite 98 de lucrari de la centrul de examen din Lovrin si cele din Caras-Severin, unde nu mai putin de 184 de lucrari au fost recorectate.

In judetul Timis, procurorii si politistii au deschis o ancheta la centrul de examen Lovrin, fiind cercetate 98 de lucrari.

Si in judetul Caras-Severin sunt probleme, Inspectoratul Scolar Judetean a sesizat Inalta Curte de Casatie si Justitie in legatura cu problemele sesizate la 2 centre de examen, mai exact la Liceul “Traian Lalescu” si la Scoala nr. 9 din Resita.

In urma acestui demers, Directia Nationala Anticoruptie a solicitat toate lucrarile din aceste centre de examen din acest an.

Nu doar cele doua judete din vestul tarii au fost in vizor. Si in judetul Arad procurorii cerceteaza felul in care a fost organizat examenul de bacalaureat in liceul din Pancota si in liceul de Industrie Alimentara din Arad.

Altundeva in tara, in judetul Constanta, procurorii s-au autosesizat si au cerut o ancheta disciplinara la centrul de examen al Colegiului Tehnic de Marin din Constanta. In Hunedoara, aceeasi procurori au demarat audierea persoanelor din centrul de examen al colegiului agricol “Alexandru Boza” din Geoagiu-Bai. In Mehedinti procurorii s-au sesizat pentru cercetarea a 72 de cadre didactice pentru fraudare, iar pentru alti 24 de profesori evaluatori cu cercetare disciplinara.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *