Acte necesare pentru schimbarea buletinului

Buletinul sau cartea de identitate se schimba in cazul in care o persoana si-a schimbat domiciliul sau acesta este furat, pierdut sau distrus.

Daca v-ati schimbat domiciulul, aveti nevoie de actul de luare in spatiu sau de contractul de vanzare-cumparare. Actul de luare in spatiu se ia de la primaria din localitatea in care locuiti.

Din cadrul primariei din localitatea in care locuiti trebuie sa mai luati o chitanta reprezentand contravaloarea cartii de identitate (11 lei) in ea este inclusa si taxa de timbru.

La sectia de politie de care tineti trebuie sa va prezentati cu urmatoarele documente:

– Actul de identitate si cartea de alegator (asta daca o mai aveti)

– Copie dupa certificatul de nastere

– Chitanta care ati luat-o de la primarie

– Cerificat de casatorie, divort, deces (copie si original) – doar daca este necesar

Dupa ce ati mers cu actele la politie, urmeaza sa mergeti la biroul de evidenta a populatiei sau la politie (depinde de la localitate la localitate) iar acolo cereti o cerere tip pentru eliberarea cartii de identitate. Completati cererea respectiva, faceti poza iar in termen de doua saptamani mergeti la sectia de politie/biroul de evidenta al populatiei pentru preluarea buletinului.

Birourile de evidenta ale populatiei se afla in general in orasele mari – municipiile din fiecare judet.

carte de identitate

4 thoughts on “Acte necesare pentru schimbarea buletinului

  1. bustea cecilia says:

    buna ziua ma numesc bustea cecilia va rog sa ma lamuriti am un baiat ce in luna septembrie inplineste 14 anii dar problema este ca locuim in spania de 7 anii nustiu dacai pot face buletinu la consulatul din barcelona si domnul consul din barcelona mia spus ca pot face o imputernicire la cineva din familia mea sii pot face va rog lamuritima va multumesc

  2. Doru says:

    Buna mă numesc Doru si am nevoie de ajutorul dumneavoastră ;sunt in Spania de 6 ani si am buletinul expirat de un an am venit in tara sal schimb dar nu îmi pot lua de la primăria din localitatea de unde locuesc adeverinta doveditoare de spațiu pt ca propietara casei unde locuiesc este decedata, dar eu sunt in registrul de Evidenta a persoanelor de mai bine de 10 ani de ce nu îmi poate elibera acest act? Va rog indrumatima Cumva sa pot rezolva aceasta problema !!! Va multumesc!!

  3. Laur says:

    Buna ziua va rog daca se poate un raspuns avizat. Am un coleg neajutorat,fara posibilitati materiale. A cumparat o bucata de teren si o anexa la o locuinta cu acte notariale intr-un sat de la o ruda deoarece locuinta unde a domiciliat s-a distrus intr-un incendiu. La eliberarea C.I. l-a luat in spatiu persoana de la care a cumparat anexa. In timp a transformat anexa in locuinta si locuieste in ea de mai multi ani cu sotia si copii. Intrucat C.I. a expirat iar ruda ii cere bani sa il ia in spatiu ar dori sa isi ia buletin in baza domiciliului actual dar de la primarie i s-a spus ca nu este posibil. Acum angajatorul nostru ne-a informat ca salariul il vom primi numai pe card bancar iar colegul meu nu are C.I ca sa poata deschide un cont bancar.Ar putea sa obtina C.I. la domiciliul lui actual avand un act notarial de vanzare cumparare pe teren si anexa in care locuieste el? Va multumesc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *