Protectie pe motor in padure

Daca esti pasionat de motocross, stii ca ai nevoie de un echipament potrivit pentru momentele, inevitabile din pacate, cand vei pica de pe motor sau vei patina cu acesta.

Oricat si-ar dori cineva sa fie totul perfect sigur, astfel de accidente se mai intampla, asa ca e mai sigur sa incerci sa minimizezi daunele avand niste materiale bune atunci cand te duci cu motorul sau atv-ul pe teren incercand sa urci si sa cobori diverse rampe si pante prin padurile si muntii Romaniei.

Poate cea mai importanta componenta a intregului echipament este casca motocross, care trebuie sa fie solida incat sa reziste oricarui posibil impact care ar putea surveni la nivelul capului, fiind partea cea mai putin protejata din cadrul unui accident.

Putem adauga aici si un costum de motocross solid, mai gros si care sa protejeze muschii si piele in cazul unui impact. Aici puteti merge si pe un costum care l-ar folosi si un motociclist, pentru ca sunt destul de similare. Poate chiar costumul de motocross poate fi ceva mai subtire, fiindca pentru partea de enduro si motocross nu sunt viteze de deplasare extrem de mari, cum e cazul unei motociclete pe sosea.

Iar pe dedesubt e bine sa aveti un tricou moto respirabil, incat sa nu va incalziti prea tare si sa va bucurati de sesiunea de motocross.

Evident, nu trebuie sa uitam de cizme motocross, speciale pentru a proteja articulatia gleznei in cazul in care se intampla vreun incident. O pereche de cizme motocross trebuie sa ajute piciorul in cazul impactului si sa il tina cat mai fix pentru a reduce daunele.

Nu putem uita nici de manusi, care trebuie sa asigure o priza buna la nivelul ghidonului si sa mentina mana cat mai fixa in momentele in care, ati ghicit, mai picati de pe motor.

Evident, mai putem adauga si alte elemente care pot face o sesiune de motocross sau enduro mai sigura, dar le vom dezbate intr-un alt articol mai detaliat. Aici punem doar echipamentul de motocross necesar pentru a putea merge cat de cat in siguranta pe teren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *