Politia daneza utilizeaza metode inedite de control al suporterilor

Poliţia daneză va aplica o nouă metodă de control a suporterilor la meciul de joi, dintre FC Copenhaga şi Vfb Stuttgart. Inspiraţi de modelul altor ţări din Vest, nordicii vor folosi ca metodă de comunicare reţeaua de socializare Twitter, în ideea că mesajele forţelor de ordine vor ajunge mai uşor atât la fanii locali, cât şi la cei ai lui Vfb Stuttgart.

Toate notificările vor fi publicate cu hashtagul #vfb, iar în ziua meciului vor fi mobilizaţi toţi angajaţii Poliţiei care cunosc limba germană.

“Twitter-ul este o excelentă modalitate de a ţine legătura cu fanii. Astfel, putem comunica tot ceea ce considerăm necesar într-un timp foarte scurt. Vom transmite mesaje în care vom anunţa ce zone trebuie ocolite sau ce rute sunt inaccesibile în ziua meciului. Astfel, toată lumea va fi informată şi sperăm că vom putea preveni producerea de incidente. Am fost inspiraţi de alte ţări care au folosit cu succes Twitter-ul pentru a ţine legătura cu suporterii. Vom colabora cu poliţia din Stuttgart pentru a le asigura spectatorilor germani o şedere cât mai plăcută în Copenhaga”, a declarat pentru cotidianul Ekstra Bladet inspectorul Peter Dahl.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *