Golful, la olimpiada din 2016?

Adunarea generală a CIO, formată din 106 membri, va supune la vot această propunere, în data de 9 octombrie, la Copenhaga, la o săptămână după desemnarea oraşului organizator al JO din 2016, dintre Chicago, Madrid, Rio de Janeiro şi Tokyo.

Cele două sporturi au fost alese dintr-o serie de şapte, în care fuseseră plasate alături de baseball, softball, patinaj/rotile, karate şi squash. Rugby-ul, dar în 15 jucători, a mai făcut parte dintre disciplinele olimpice, de patru ori, la începutul secolului trecut.

Pentru golf, ar însemna o revenire pe scena olimpică, la mai mult de un secol după ediţiile din 1900 şi 1904. Preşedintele CIO, Jacques Rogge, a declarat că alegerea celor două sporturi a fost făcută pe baza a 33 de criterii.

Squash ar fi fost un sport relativ ridicol pentru olimpiada, golful e mai mult jocul bogatilor, olimpiada e pe medalii, nu pe bani. Si totusi acolo banuiesc ca nu intra amatorii care abia nimeresc practice net la golf. Macar unii care sa nimerasca gaura din 4 lovituri…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *