Spania, un mix turistic atractiv

Spania este situata în partea de sud-vest a continentului European si face parte din Peninsula Iberica alaturi de Portugalia si Gibraltar. În administratia Spaniei intra si doua arhipelaguri, Insulele Balneare din Marea Mediterana si Insulele Canare din din Oceanul Atlantic. Teritoriul Spaniei ofera destinatii de vacanta pentru oricine, bucurându-se atât de o ampla deschidere în spre Marea Mediterana si Oceanul Atlantic, putând astfel sa satisfaca cele mai diversificate dorinte ale iubitorilor de litoral, plaje si valuri, cât si de înaltimile Muntilor Pirinei, în partea nordica a tarii la granita cu Franta si Andora, transformându-se astfel într-o destinatie atractiva pentru cei îndragostiti de natura si de munte.

De-a lungul timpului turistii si-au manifestat interesul ascendent pentru aceasta tara, în mod deosebit pentru insulele sale care sunt vazute atât ca si tarâmuri izolate, unde puteti petrece o vacanta minunata alaturi de familie, cât si ca si optiuni viabile de distractie neîntrerupta. Printre cele mai cunoscute insule spaniole se regasesc Tenerife, Mallorca, Ibitza si La Palma. Aici va puteti bucura de albastrul pur si clar al apei, în timp ce picioarele dumneavoastra vor fi rasfatate de nisipul fin, iar pielea va capata nuante aurii de la razele Soarelui.

Dar un sejur în Spania poate însemna si trasee montane dificile, cascade ascunse în inima muntilor si aer curat si rarefiat la înaltimi de peste 3000 de metrii. Muntii Pirinei reprezinta o alternativa rece în mijlocul unei veri toride, atâta timp cât nu va este frica de activitatile fizice, catarat, alpinism, explorarea traseelor montane si detineti o harta si o busola puteti explora linistiti potecile verzi ale Pirineilor.

Daca doriti o vacanta culturala puteti explora marile orase, precum Madrid, capitala Spaniei, Barcelona sau Valencia, unde puteti sa admirati capodoperele arhitecturale cu influente romane si arabe sau somptuasele catedrale romane. Istoria a lasat în urma artefacte care descriu perioadele agitate prin care a trecut Spania, marturii care prezinta regalitatea spaniola si a construit un popor care va va primi cu bratele deschise. Asadar, spania trebuie sa devina una dintre destinatiile dumneavoastra de vacanta!

barcelona

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *