Un nou centru oncologic in Romania

In cursul zilei de ieri, la Oradea, a avut loc inaugurarea Centrului integrat pentru tratament oncologic din cadrul Spitalului Municipal “Gavril Curteanu”.

Considerat cel mai modern centru oncologic de stat din Romania, centrul de la Oradea este conceput exact ca sistemul de urgenta, cu centre regionale si centre zonale care au rolul de a deservi un numar cat mai mare de oameni. Mai mult, actualul Ministru al Sanatatii, Raed Arafat, sustine ca centrul va fi cautat de clujeni si de oameni din alte doua judete, scazand astfel presiunea care exista in momentul actual la Cluj din acest punct de vedere.

Lucrarile la cladirea centrului au inceput in anul 2010. Pentru moment vor functiona doar doua etaje – cele destinate oncologiei medicale – din cele patru. Dotat si cu sectie de Oncopediatrie, una de Hematologie si un Laborator de Radioterapie, centrul a beneficiat de o investitie de peste 29 de milioane de lei, dintre care 13 milioane de lei s-au folosit pentru achizitionarea aparaturii medicale. Suma totala a fost formata atat din bani de la Ministerul Sanatatii, in procent de 80%, cat si din bani proveniti de la bugetul local.

Raed Arafat a promis ca in viitor se va ocupa si de Institutul de la Timisoara, urmarind sa-l aduca si pe acesta cel putin la stadiul de modernizare de care dispune insistutul din Iasi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *