Sume mari destinate treptelor Catedralei Mitropolitane

Catedrala Mitropolitana din Timisoara a intrat in reabilitare, mai exact treptele acesteia la care se va lucra pana in vara, dupa cum prevede proiectul.

Intregul proiect se ridica la suma de 400.000 de lei,  iar o parte din bani provin de la bugetul local al orasului. In cursul anului trecut Consiliul Local a aprobat suma care provine de la buget si care va fi destinata reabilitarii treptelor catedralei. Este vorba despre jumatate din suma totala a proiectului, respectiv 200.000 de lei.

Primarul Nicolae Robu spune ca se bucura ca in sfarsit treptele Catedralei se vor reabilita, aceasta fiind un obiectiv religios deosebit de important al orasului. De proiect se vor ocupa arhitecti renumiti din Timisoara, primaria contribuind doar financiar la modernizare.

Lucrarile care trebuie sa fie gata in 100 de zile de la data inceperii presupun desfacerea placajelor din beton de la nivelul treptelor, desfacerea umpluturilor din mortar-beton de la nivelul acestor trepte, precum si refacerea lor din piatra tip andezit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *