Statii de incarcare a masinilor electrice la Timisoara

Primarul Timisoarei, Nicolae Robu, a anuntat recent ca doreste implicarea orasului intr-un proiect ce presupune dezvoltarea unei retele de statii de incarcare a masinilor electrice. Totodata el doreste inlocuirea autobuzelor RATT cu mijloace de transport electrice.

Proiectul care are ca lider landul Tirol din Austria va fi depus in curand la Agentia pentru Dezvoltare Regionala Vest, Timisoara urmand sa joace rolul de partener nonfinanciar.

Fiindca doreste un oras cat mai curat, primarul incearca sa faca tot ce poate pentru a pune sisteme de incarcare electrica la dispozitia celor care doresc sa achizitioneze o masina electrica.

In situatia de fata, in cursul zilei de joi la Microhidrocentrala Bega a fost lansat un parteneriat intre Primaria Timisoara si grupul care detine Dacia si a fost prezentat un autovehicul cu motor electric. Primarul spera ca in urma promovarii grupului francez de automobile sa obtina sponsorizari, chiar daca nu a cerut acest lucru in mod direct.

In ceea ce priveste inlocuirea mijloacelor de transport in comun RATT, in cazul in care vor putea fi obtinute fonduri europene, primarul planuieste sa le inlocuiasca pe cele de acum cu unele electrice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *