Scandalul laptelui contaminat ia amploare in Romania

Scandalul laptelui contaminat cu aflatoxina ia amploare in Romania dupa ce Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor a facut publice rezultatele verificarii laptelui.

In urma verificarilor facute de Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor la trei ferme si la doua unitati de prelucrare din Romania se presupune ca laptele contine niveluri ale aflatoxinei ce depasesc limita admisa.

Astfel, ANSVSA a decis eliminarea furajelor contaminate din alimentatia vacilor, precum si monitorizarea fermelor unde au fost descoperite probleme prin examene de laborator.

Tot ANSVSA a prelevat probe atat din lapte crud, cat si din lapte pasteurizat, destinat atat comercializarii catre consumatorii finali, cat si procesarii. Loturile de lapte care in urma verificarilor prezinta suspiciunea de a avea niveluri mai mari de aflatoxina decat limita admisa au fost sechestrate. In cazul in care rezultatul testelor va fi pozitiv aceste loturi vor fi distruse, iar in caz contrar ele vor avea drum liber pe piata.

Mihai Turcanu, seful ANSVSA, a tinut sa asigure consumatorii ca produsele pe care le consuma sunt sigure si ca laptele care se presupune ca ar fi contaminat nu a ajuns pe rafturile magazinelor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *