Piata volanta din cartierul Cetate se redeschide

CJ Alba va redeschide in cartierul Cetate piata volanta, in parcarea fostei policlinici din cartierul Cetate, incepand cu ora 08:00 in data de 3 mai 2013.

Conform Consiliului Judetean Alba, aceasta este “o initiativa a Consiliului Judetean Albacare impreuna cu Primaria municipiului Alba Iulia, sprijina producatorii in desfacerea directa alegumelor, fructelor, a mierii, a produselor lactate din gospodariile proprii. In acest mod sunt eliminate verigile intermediare iar producatorii agricoli sunt usor de identificat.

Castigul va fi cu siguranta atat al vanzatorilor care isi pot vinde mai usor produsele intr-un cadru adecvat cat si alcumparatorilor care gasesc aici produse proaspete, de calitate din gospodariile sau fermele din judet.

Increderea micilor producatori in functionalitatea acestui tip de piata a crescut iar acest lucru s-a concretizat prin cresterea numarului fermierilor de la un an la altul si prin cresterea ofertei de produse sanatoase, proaspete, direct de la producator.

Tipul acesta de piata este functionala pe termen lung doar daca cei care cumpara incurajeaza consumul de produse agroalimentare locale, acesta fiind si scopul organizatiei Slow Food Alba Transilvania, initiata de Consiliul Judetean Alba, organizatie care promoveaza un stil de hrana sanatos cu produse furnizate de micii fermieri locali.

Acest tip de piata organizata are loc in fiecare zi de vineri a saptamanii, piata fiind dotata cu 40 de mese de piata cu servicii de salubritate si sursa de apa, aceste fiind puse gratuit la dispozitia producatorilor.

Organizatorii au elaborat si un regulament de functionare pe care comerciantii trebuie sa il respecte si care asigura o buna desfasurare a acestei activitati, dupa modelul pietelor volante europene.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *