Piata din Iosefin a fost terminata

Luni a fost taiata panglica noii piete agroalimentare din cartierul Iosefin, Timisoara, insa aceasta va fi deschisa oficial inainte de Craciun sau chiar dupa, din cauza faptului ca inca nu au avut loc licitatiile pentru spatii, conform reprezentantilor SC Piete SA.

Cladirea, situata pe strada Iancu Vacarescu, este formata din subsol, parter, mezanin si doua etaje, iar proiectul a fost inceput de administratia fostului primar, Ciuhandu.

Primarul orasului, Nicolae Robu, a fost prezent la deschidere si a mentionat faptul ca in piata noua cei care vor avea prioritate vor fi producatorii autentici, care vor primi mese pentru a-si vinde fructele si legumele, sustinandu-se astfel vanzarea produselor romanesti si incercandu-se inlaturarea celor care se prezinta drept producatori, dar vin cu marfa din import. Ei vor ocupa parterul cladirii, fara a fi nevoie de licitatie, primind locul pe baza certificatului de producator. De asemenea, preturile pe care le vor plati cei aflati in aceasta zona a cladirii vor fi aceleasi ca in Piata 700 si in Badea Cartan, respectiv 10 lei, in timp ce in partea de sus a cladirii preturile vor fi diferite, dupa acum afirma directorul SC Piete SA, Victor Stefan.

Investitia s-a ridicat la suma de 15 milioane de lei, iar astazi se lanseaza procedura de depunere a cererilor pentru spatii, in urma careia va avea loc o licitatie pentru ocuparea spatiilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *