Pateu cu ingrediente interzise

Inspectorii de la Protectia Consumatorilor din Iasi au facut mai multe controale la magazine apartinand societatii Vascar SA si au gasit mai multe nereguli.

Se pare ca societatea din Iasi care se ocupa cu prelucrarea carnii de vita, porc si oaie comercializa produse care incalcau legea. Produsele care nu respectau legea sunt pateurile denumite “pate ficat porc” care contin proteine de origine vegetala, desi acest lucru este interzis prin lege.

Dupa ce au descoperit produsele care nu respecta legea, inspectorii de la Protectia Consumatorului Iasi au intrerupt comercializarea acestora si au acordat societatii o amenda de 5.000 de lei.

Marian Grigoras, comisarul sef al Comisariatului Regional pentru Protectia Consumatorilor – Regiunea Nord Est a tinut sa precizeze ca produsele nu erau periculoase pentru consumatori, insa ele incalcau legislatia in ceea ce priveste compozitia.

Reprezentantii companiei Vascar au spus ca pateurile lor nu contin urme de faina de grau si ca a fost vorba de o greseala de etichetare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *