Parcarea de la Universitate a fost deschisa

Noua parcare subterana de la Piata Universitatii a fost deschisa de catre primarul Sorin Oprescu. Parcarea, cu o capacitate de 425 de locuri de parcare si 21 destinate special celor cu motociclete, a fost conceputa pe 3 nivele. Accesul in parcare se face de pe strada Academiei si de pe strada Toma Caragiu, iar singura iesire este cea prin strada I.C. Bratianu.

Timp de doua saptamani accesul in parcare va fi gratuit. Dupa aceste doua saptamani primele doua ore vor fi gratuite, dupa care tariful va fi de 2,5 lei/ora ziua, respectiv 1 leu in weekend si intre orele 20 si 6.

Un aspect interesant si util pentru cei care isi vor parca masinile acolo il reprezinta afisarea numarului de locuri disponibile pentru fiecare nivel la fiecare dintre cele doua intrari.

Nici soferii care au autovehicule electrice nu au fost neglijati. Pentru acestia exista prize speciale in zona lifturilor. Totodata exista in parcare locuri destinate persoanelor cu handicap.

Parcarea a fost construita in urma unui parteneriat public-privat, iar compania belgiana care a suportat costurile de investitii a platit 10 milioane de euro fara TVA.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *