Noul pachet de baza, prezentat de Ministerul Sanatatii

In noul pachet de baza se prevad mai multe modificari. Se prevede o singura consulatie preventiva o data la trei ani, facuta la medicul de familie pentru persoanele asimptomatice intre 18 si 39 de ani si cel mult doua consultatii in trei luni in cazul pacientilor cu “risc normal” care au o problema noua sau acuta de sanatate.

De asemenea, noul pachet introduce consultatiile multidisciplinare de specialitate in ambulatoriu pentru pacientii cu afectiuni complexe.

Forma finala a pachetului de baza pentru sanatate a fost lasanta in dezbatere publica astazi la ministerul Sanatatii de catre ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, care a declarat intr-o conferinta de presa ca proiectul prevede in mod deosebit trecerea de la medicina spitaliceasca la cea prespitaliceasca si de prevenire si depistare precoce a bolilor pentru a putea “descarca” spitalele de servicii nejustificate.

Acest pachet de baza are acordul scris al Comisiei Europene, iar dupa perioada de dezbatere publica acesta va fi aplicat printr-o hotarare de urgenta a guvernului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *