Noi schimbari in ceea ce priveste permisul auto

In curand ar putea avea loc noi schimbari in ceea ce priveste permisul auto, asta fiindca Ministerul Afacerilor Interne doreste sa le permita celor care nu au trecut proba practica sa o dea din nou fara a mai da proba teoretica.

Ideea ca cei care au luat proba teoretica pentru permisul auto sa nu mai dea din nou aceasta proba in cazul in care nu trec proba practica face parte dintr-un proiect ce este supus la momentul actual dezbaterii publice. Astfel, in cazul in care acest lucru se aproba, cei care nu vor promova proba practica vor putea sa o reia dupa cel putin 15 zile de la data la care au fost declarati respinsi. In plus cei care se afla in aceasta situatie trebuie sa prezinte o dovada cum ca au facut sase ore de pregatire practica.

Tot in acest proiect MAI doreste ca cei care sustin proba practica pentru categoriile A1, A2, A sa fie insotiti de un instructor din cadrul unitatii autorizate care sa se afle pe acelasi vehicul. Cel care va examina se va afla intr-un autovehicul, iar comunicarea dintre cele doua va alea loc cu ajutorul mijloacelor tehnice de radiocomunicatie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *