Microbuze in locul tramvaielor

In urma cu ceva timp primarul Timisoarei, Nicolae Robu, anunta ca anul acesta se va face ceva in ceea ce priveste parcul de tramvaie al orasului. Desi si-ar dori sa cumpere tramvaie noi, el sustine ca nu sunt fonduri pentru a face acest lucru si ca eventual vor fi modernizate cateva tramvaie.

Chiar daca in bugetul de anul acesta al orasului Timisoara apar sume destinate achizitiei si modernizarii unor tramvaie, se pare ca acest lucru nu va fi pus in practica. Se va incerca pentru inceput modernizarea unui tramvai si in functie de rezultat se vor lua decizii si in ceea ce priveste alte tramvaie.

Primarul doreste insa sa achizitioneze microbuze. Desi inca de pe vremea administratiei Ciuhandu au fost achizitionate autobuze articulate cu o capacitate mare pentru care inca se mai fac plati, actualul primar sustine ca aceasta achizitie a fost o prostie si ca el doreste sa achizitioneze microbuze pentru ca sunt mai mici si se pot strecura mai usor in trafic comparativ cu un autobuz articulat care ocupa foarte mult spatiu.

Daca se vor achizitiona microbuze acestea vor fi folosite mai ales pentru a transporta elevii la si de la scoala in orele de varf, iar in rest, intre aceste ore, vor fi folosite drept completare pe anumite trasee.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *