Meteor Disneyland

In Rusia meteoritul care a lovit in urma cu aproape doua saptamani zone din muntii Urali a cauzat ceva buzz printre straini iar orasul in care a fost vizibila explozia incearca sa profite de expunerea la nivel global de care are parte pentru a atrage turistii straini.

Înregistrată de numeroase camere video de bord ale conducătorilor auto, ploaia de meteoriţi a fost vizionată pe internet de milioane de persoane din întreaga lume, oferind o oportunitate unică de promovare turistică.

“Cosmosul ne-a trimis un cadou şi trebuie să profităm de el”, a declarat Natalia Gritsai, şefa autorităţii turistice din regiune, într-un interviu acordat Bloomberg în drum spre Lacul Chebarkul, unde au fost găsite cele mai mari bucăţi de meteorit.

Autorităţile din regiune s-au întâlnit pe 26 februarie la Cebarkul pentru a discuta despre o nouă strategie de dezvoltare economică, mizând în bună măsură pe potenţialul turistic.

Un oficial a propus construirea unui “Meteor Disneyland” care să recreeze evenimentele din 15 februarie. O altă idee a fost realizarea unui “aqua-parc cosmic”.

Orlov, primarul orasului Celiabinsk vrea să construiască, după topirea gheţii, un centru de scufundări la Cebarkul unde turiştii să poată căuta bucăţi de meteorit.

“Primul lucru de care avem nevoie aici sunt indicatoare rutiere în rusă şi engleză şi poliţişti care să poată spune «hello» şi «okay». Nu vrem să fie ca la piramidele de lângă Cairo, unde turiştii stau o oră, ţipă «Aladdin, arată-te» şi pleacă”, a comentat edilul.

Agenţia locală de turism Sputnik organizează deja sejururi de vară pentru două grupuri de turişti japonezi, a declarat un reprezentant al companiei.

“Una dintre oferte reprezintă o excursie de două zile către zona de impact de la Cebarkul. Cealaltă va dura mai mult şi presupune vizitarea mai multor obiective. Preţul este de aproximativ 800 de dolari de persoană, sumă care include cazarea la hotel, dar nu şi drumul”, a afirmat Elena Kolesnikova, manager Sputnik.

Regiunea Celiabinsk este responsabilă pentru peste 7% din producţia de oţel şi 11% din producţia de ţevi a Rusiei, potrivit datelor guvernului. Cea mai mare companie din regiune este Magnitogorsk Iron & Steel, controlată de miliardarul Victor Raşnikov.

Daca vreti totusi sa vedeti cum ar arata un parc de distractii frumos (in asteptarea Meteor Disneylandului de la Celiabinsk), puteti sa va bucurati de sejur la Disneyland Paris incepand cu 270 de euro pentru trei zile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *