Inscrierea in clasele pregatitoare

Dat fiind faptul ca au loc cateva schimbari fata de anul trecut in ceea ce priveste inscrierea copiilor in clasa pregatitoare si in clasa intai, Ministerul Educatiei a publicat informatiile necesare parintilor pentru a-si inscrie copiii la scoala.

In primul rand parintii trebuie sa stie ca isi pot inscrie copilul in clasa pregatitoare doar daca acesta a implinit 6 ani pana la data de 31 august a acestui an. Cei care implinesc 6 ani dupa aceasta data pana la 1 decembrie inclusiv vor putea fi inscrisi doar daca vor fi supusi unor evaluari organizate de comisii de evaluare care sa ateste dezvoltarea psihosomatica corespunzatoare a copilului.

Inscrierea se va face direct la scoala, iar cei care isi inscriu copiii la scoala de circumscriptie au prioritate. Inscrierea la o alta scoala decat cea de circumscriptie se va face in limita locurilor disponibile.

Actele necesare pentru inscrierea in clasa pregatitoare si in clasa intai sunt:

–          cerere tip

–          copie dupa actul de identitate al parintelui sau al tutorelui legal

–          certificatul de nastere al copilului, atat in original, cat si copie

–          documentul care sa ateste dezvoltarea psihosomatica corespunzatoare.

Inscrierea in clasa pregatitoare si in clasa intai va avea loc in doua etape, respectiv una intre 2 si 22 aprilie cand se vor aduce dosarele, iar alta in perioada 8-17 mai cand vor putea sa-si inscrie copiii cei care nu au reusit in prima etapa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *