Fuziune intre liceele din Iasi

Anul acesta vine cu schimbari in ceea ce priveste unitatile de invatamant din Iasi.

Reprezentantii Inspectoratului Scolar Iasi au decis in cursul zilei de marti ca pe parcursul acestui an mai multe licee sa fuzioneze din cauza faptului ca s-a degradat calitatea procesului instructiv-educativ, a crescut absentismul si abandonul scolar si totodata au scazut procentele de promovare a examenului de bacalaureat.

Astfel, in perioada urmatoare vor fuziona liceele cu profil tehnologic. Este vorba de Colegiul Tehnic de Transporturi care va fuziona cu Liceul Tehnologic “Anghel Saligny”, formand o noua unitate ce va fi denumita Colegiul Tehnic de Transporturi si Constructii, dar si de Colegiul Tehnic de Electronica si Telecomunicatii care impreuna  cu Scoala Gimnaziala “Gheorghe Marzescu” va forma Colegiul Tehnic de Electronica si Telecomunicatii “Gheorghe Marzescu”.

De asemenea este posibil ca Liceul Tehnologic “Radu Cernatescu” si Liceul Tehnologic “Constantin Brancusi” sa se uneasca sub o unitate noua cu numele Liceul Tehnologic “Petru Poni”, iar Liceul Tehnologic “Dumitru Mangeron” sa formeze impreuna cu Liceul Tehnologic “Stefan Procopiu” o noua unitate: Liceul Tehnologic de Mecatronica si Automatizari.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *