Dentistii raman fara bani de la CJAS

Desi normele contractului cadru de asistenta medicala pentru acest an presupun decontarea tuturor serviciilor medicale incluse in pachetul de baza pentru copiii ce au pana in 18 ani, precum si pentru cei care se incadreaza la legile speciale, Ministerul Sanatatii a decis reducerea fondurilor pentru asistenta stomatologica.

Acest lucru nu ii afecteaza doar pe medici care se plang ca au platit taxe de avizare si au dotat cabinetele, iar acum se afla la un pas de a nu-si mai putea desfasura activitatea, ci si pe pacienti care pierd serviciile gratuite.

Deoarece odata cu noul contract cadru asistenta de medicina dentara nu se afla in contractare, CJAS face la momentul de fata platile pentru serviciile care au fost realizate luna trecuta, urmand ca dupa aceasta decontarea sa fie intrerupta.

Situatia de fata este una unica la nivelul intregii Uniuni Europene, fiind prima data cand medicina dentara este scoasa de tot din sistemul asigurarilor de sanatate.

Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a anuntat ca va incerca sa vada daca se vor putea oferi fonduri pentru asistenta stomatologica la rectificarea bugetului, insa nimic nu este sigur in acest sens.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *