Complex cu apa termala in Timis

La Periam se poarta discutii cu diversi investitori Germani pentru realizarea unui complex cu apa termala care sa fie o alternativa buna pentru timisenii care acum aleg sa mearga in Ungaria pentru baile termale de acolo.

Momentan se face doar un studiu de fezabilitate, iar primaria din localitate intentioneaza sa concesioneze un teren necesar pentru realizarea complexului. Este posibil ca noul complex sa fie realizat cu ajutorul unui investitor neamt, care s-a aratat interesat de idee.

Desi initial proiectul cuprindea doar un strand mare si unul pentru copii, autoritatile locale de la Periam au cerut firmei care realizeaza studiul de fezabilitate sa gaseasca solutii si pentru realizarea unui bazin termal acoperit. In conditiile initiale, investitia era in jur de 1.000.000 de euro, insa daca va fi realizat si un bazin termal acoperit, suma va fi mai mare. Se doreste de asemenea introducerea in noul complex a salii de sport si a bazei sportive care exista deja in zona.

Daca totul decurge conform planurilor, lucrarile ar putea incepe anul urmator, insa pana atunci trebuie realizata infrastructura localitatii. Din fericire exista fonduri pentru modernizarea si reabilitarea drumurilor, precum si pentru extinderea retelei de canalizare din localitate.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *