Cinci elevi eliminati de la proba de romana a bacalaureatului in Timis

Sesiunea de toamna a examenului de bacalaureat a inceput astazi cu proba scrisa la limba si literatura romana. La aceasta au fost inscrisi 166s de elevi in Timis, fiind prezenti in sali doar 1288 dintre acestia, 377 nu s-au prezentat, i-ar cinci elevi au fost eliminati din salile de examen dupa ce au fost prinsi ca au copiat.

„Patru au folosit telefonul mobil şi unul a avut fiţuici, iar pentru fraudă şi tentativă de fraudă au fost eliminaţi din examen”, spun reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Timiş.

„Cei cinci au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Patru au folosit telefonul mobil şi unul a avut fiţuici. Reamintesc tuturor că exigenţa este aceeaşi ca şi în prima sesiune de bacalaureat, pentru că ar fi incorect să lăsăm ştacheta jos acum”, a precizat Cornel Petroman, inspector şcolar general, ISJ Timiş. Elevii eliminaţi susţineau proba scrisă la Colegiul Economic F.S. Nitti (2), la Colegiul Tehnic I. C. Brătianu (1), la Colegiul tehnic Regele Ferdinand (1) şi la Sânicolau Mare (1).

Elevii au primit, la subiectul I un text din Mihai Eminescu – De-or trece anii…, unde au avut de rezolvat 9 cerinte pe baza textului dat. La subiectul II se cerea să se scrie un text de tip argumentativ, de 15-30 de rânduri, despre munca eficientă pornind de la ideile sugerate de afirmaţia lui Lucian Blaga: “Trebuie să existe o anumită concordanţă între acţiuni şi planuri, dacă vrem să scoatem din ele toate roadele pe care le pot da”, iar subiectul III cerea redactarea unui  eseu de 2-3 pagini, în care să se prezinte tema şi viziunea despre lume dintr-un roman studiat. Marţi, 28 august, are loc a doua probă a examenului, la limba şi literatura maternă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *