Centru de chirurgie cardiaca pediatrica la Timisoara

In prezent copiii care se nasc cu malformatii congenitale de inima sunt nevoiti sa plece fie in centrele din tara in care poate fi efectuata chirurgia cardiaca pediatrica: Cluj sau Targu-Mures, fie in strainatate.

Ministerul Sanatatii doreste sa reduca efortul pe care trebuie sa-l depuna parintii pentru a-si opera copiii cu probleme de sanatate, motiv pentru care vrea sa realizeze in tara patru centre de chirurgie cardiaca pediatrica.

Timisoara va fi unul dintre cele patru centre de chirurgie cardiaca pediatrica unde copiii cu malformatii congenitale de inima vor putea fi operati, aceasta problema fiind printre principalele cauze a mortalitatii copiiilor in Romania. Alaturi de Timisoara din proiectul ce presupune realizarea centrelor de chirurgie cardiaca pediatrica se numara orasele Iasi, Craiova si Bucuresti.

Pe langa crearea acestor centre, Ministerul Sanatatii doreste sa aloce fonduri si pentru specializarea a opt echipe de medici si asistenti medicali. Specializarea acestor opt echipe se va realiza la o clinica din Italia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *