De-a lungul vietii aproximativ 90 % din adulti sufera de hemoroizi. Nu e un fapt inventat, e o statistica reala. Daca ar fi sa o luam logic, adultii din Romania reprezinta aproximativ 15 milioane de persoane, dintre care 13,5 milioane sufera la un moment dat de hemoroizi.
Hemoroizii apar atat de des pentru ca apar din diverse cauze. Unii apar din cauza constipatiei, sarcinii, sedentarismului in timp ce latii indica o anumita afective precum cancerul de rect.
E mai bine sa ii previi decat sa tratezi, zice o veche zicala. Se aplica si in cazul hemoroizilor, pentru ca in stadiile incipiente pot fi tratati cu unguente. Tratamentul in stadiul incipient poate fi extrem de simplu, o curatare a zonei afectate si spalare cu apa urmata de aplicarea de unguente speciale pentru tratamentul hemoroizilor.
Hemoroizii externi sunt mai dificil de tratat, pentru ca nu mai pot fi repozitionati, din cauza dezvoltarii lor excesive. Insa si mai grav e daca acestia se trombozeaza, pentru ca apar cheagurile.
Tratamentul pentru hemoroizi in primele stadii consta in aplicarea de unguente speciale, asa cum am mentionat, dar se pot lua si medicamente pentru a ajuta organismul sa scape de hemoroizi. Unul dintre aceste medicamente este disomina.
In stadiile II si II tratamentul hemoroizilor se face endoscopic, cea mai intalnita procedura de acest fel fiind cea cu ligatura cu benzi elastice, care consta in aplicarea a doua benzi adezive de mici dimensiuni la baza hemoroidului intern pentru a stopa circulatia sangvina in acea zona. Nu este insa singura metoda, iar alaturi de aceasta mai sunt si tehnici bazate pe infrarosii, care determina coagularea si cicatrizarea hemoroizilor.
In stadiul avansat, medicii recomanda o metoda denumita anopexie hemoroidala tip Longo sau cura cu stapler. Nu o sa intru in detalii pentru ca nu sunt chiar metode usor de digerat. Orice ar fi, medicul poate sa va dea mult mai multe detalii daca ati ajuns in acest stadiu.
Cum puteti scapa de hemoroizi ? Scapati de constipatie in prima faza. Cum scapi de constipatie ? Incearca sa nu mai fi sedentar in prima faza, adauga mai multe legume si fructe in dieta si scapa de dulciurile saturate. Si evident, un echilibru in ceea ce mancam.
In oricare din stadii te-ai afla, e cel mai bine sa cauti medicul specialist si sa il intrebi cate ceva despre aceasta problema. Nu uita ca acesta e un articol informativ iar cel mai bun om pentru a rezolva aceasta problema este un medic specialist.