Roma, Venetia, Florenta sau Milano ?

Tara în forma de cizma din sudul Europei, care are o larga deschidere la Marea Mediterana si care consituie Peninsula Italica reprezinta o minunata destinatie de vacanta pentru cei pasionati de litoral si de mare. Capitala Italiei este la Roma, dar este una dintre tarile a carei mari orase sunt cunoscute de o lume întreaga datorita istoriei, a scolilor de arta si literatura care au marcat perioada Renascentista.

Radacinile Italiei pornesc de la poporul roman, care si-a dorit întotdeauna sa se extinda si care a detinut puterea armata si dezvoltarea tehnica pentru a face acest lucru. Timp de sute de ani Imperiul Roman a detinut suprematia pe continentul european.
Cultura romana este emblematica si a influentat dezvoltarea mai multor popoare din epoca moderna. Evolutia culturala de la zeii si zeitele romane, în cinstea carora se ridicau temple, statui si li se aduceau jertfe, la Evul Mediu Umanist si mai apoi la Renastere a reprezentat întotdeauna un impuls pentru celelalte popoare europene.

Roma, Venetia, Florenta sau Milano sunt muzee în aer liber, exprimarile artistilor Renasterii sau monumentele si catedralele catolice transforma Italia într-o capodopera arhitecturala. Din arenele botezate cu sângele scurs în urma luptelor dintre gladiatori menite sa distreze publicul, au mai ramas doar ziduri care glorifica zilele de glorie ale romanilor, catedralele catolice sunt inundate zilnic cu mii de pelerini, iar prea bine cunoscuta moda italiana îi determina pe turisti sa devoreze magazinele.

Italia este o destinatie de vacanta foarte cautata, datorita climei clade, a plajei firbinti, a valurilor spumoase, a modei care transforma strazile într-o pasarela, a artei o transforma într-un muzeu si a gastronomiei cunoscuta în lumea întreaga. Pizza, paste, fotbal, brand-uri celebre si frumusete peste tot, toate altcatuiesc reteta perfecta pentru o vacanta de neuitat.

sejur italia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *