Tigari ucrainene confiscate la granita din Sighetu Marmatiei

Politistii de frontiera de la Sighetu Marmatiei au inregistrat doua cazuri de contrabanda la frontiera cu Ucraina, infractorii facand trafic cu tigari ucrainiene.

Doua noi cazuri de contrabanda la frontiera au fost inregistrate, la finele acestei saptamani, in zona Sighetului. Politistii de frontiera au relatat ca ambele infractiuni au avut loc pe malul raului Tisa, unde au fost transportate din Ucraina colete voluminoase cu tigari, in valoare de peste 50.000 de lei.

Primul incident a avut loc in 11 octombrie, la ora 10.50, iar barbatul care a fost depistat trecand ilegal frontiera a reusit sa se retraga pe teritoriul tarii vecine. Autoritatile au tras trei focuri de arma in plan vertical, iar ulterior au fost anuntati granicerii ucraineni pentru cercetarea in comun a cazului. Pe malul raului a fost gasit un pachet cu 650 de pachete tigari, in valoare de aproximartiv 6.000 de lei.

In schimb, in cel de-al doilea caz inregistrat in 11 octombrie, captura a fost de 5.000 de pachete de tigari, evaluate la peste 45.000 de lei. Tutunul a fost confiscat dupa ce, in jurul orei 20.00 mai multe persoane au trecut Tisa cu colete voluminoase. Ele au reusit sa ajunga inapoi in Ucraina, insa politistii de frontiera au capturat doi barbati care si-au facut aparitia in zona pentru a ridica tigarile ascunse in tufisurile de pe marginea raului.

Cei doi suspecti sunt cercetati pentru contrabanda, dupa cum a aratat purtatorul de cuvant al Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Sighetu Marmatiei, Radu Lungu, subliniind ca ancheta continua in ambele cazuri pentru depistarea tuturor persoanelor implicate in comiterea infractiunilor de la granita Maramuresului cu Ucraina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *