Proiectare de parcuri si gradini in Timisoara

proiectare parcuri gradini timisoaraProiectare parcuri – gradini Timisoara

Ne plac lucrurile frumoase. Dar orice lucru frumos e si mai special atunci cand se confunda cu natura, deoarece natura ne aduce acea prospetime si limpezime a culorilor care ne linisteste si ne relaxeaza. Arta amenajarii spatiilor verzi cere atentie la detaliu, cunoasterea si respectarea tehnicilor de lucru pentru a nu afecta mediul inconjurator si multa imaginatie. Proiectarea unui parc se poate face doar de catre o persoana cu experienta si multa libertate in gandire.

Verdele este culoarea predominanta. Se poate alege un gazon rulou, iarba artificiala sau chiar iarba naturala. Daca suprafata amenajata este mare, atunci e de preferat iarba naturala. Pentru suprafetele mai mici, un gazon rulou va retine praful si va oferi acea cruditate a ierbii naturale, fiind insa ceva mai usor de intretinut. Structura si aranjarea obiectelor de decor in gradina sau in parc trebuie facute dupa anumite standarde, respectand spatiile de joaca, mediul inconjurator si aleile pietonale. Nu vrem ca oamenii sa calce pe iarba pe oriunde, asa cum nu vrem ca fantanile arteziene sa para “rasarite” din pamant precum sunt blocurile din sosea. Cadrele trebuie sa se intrepatrunda oferind senzatia de natural si firesc, intr-o natura inventata de om.

Proiectarea de parcuri si gradini inseamna grija inclusiv si refacerea ecologia. Gandim pentru oameni, cu grija pentru natura.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *