Pestera Romanesti, din nou taram muzical

Pestera Romanesti va rasuna din nou cu muzica lui Mozzart in aceasta duminica de 21 octombrie 2012, de la ora 13:00. Speologii sunt in febra pregatirilor pentru acest eveniment, mai ales ca in acest an va concerta o familie ilustra de muzicieni: venerabilul dirijor Ilarion Ionescu- Galaţi şi violonistul Florin Ionescu-Galaţi.

mpreună cu orchestra Filarmonicii Banatul, cei doi mari artişti vor oferi publicului lucrări din creaţia compozitorilor  W.A.Mozart, Tartini-Kreisler, Sarasate, Dvorak, Ceaikovski, J.Strauss, a declarat Ioan Coriolan Gârboni, preşedintele Fundaţiei Academice Culturale Timişoara, principal organizator al evenimentului.

Prima ediţie a speoconcertului de la Româneşti a avut loc în 1984 şi de atunci evenimentul atrage în fiecare toamnă sute, chiar mii de oameni din toată ţara. Povestea concertelor din peştera bănăţeană a început la o întâlnire a membrilor Speotimiş, organizată de preşedintele clubului, medicul psihiatru Constantin Lupu.

Intrarea publicului la concert va fi şi în acest an liberă. Din Timişoara, accesul spre Româneşti se face  pe drumul E70 Timişoara – Lugoj, apoi pe DN 68A (spre Deva, prin Făget), până la Coşava. Din Româneşti  urmează o oră de mers pe jos, pe drumul care părăseşte satul în dreptul cimitirului, iar de acolo se urmareste marcajul galben pana la Pestera Romanesti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *